Последни новини

Защо е важно да изберем ергономична раница?

facebook thumb

Защо ергономията придоби такава популярност в последните години? 
Основната ѝ цел е оптимално представяне и грижа към човешкото тяло, за добро здраве.


Една от основните теми в ергономията е правилната стойка. Болките в гърба са един от най-често срещаните проблеми, както при възрастни, така и при деца. Наред с правилното хранене и спортуването, правилната стойка е сред най-важните препоръки от специалисти за здравето.


Проблемите свързани с болки в гърба, много често възникват още в ранна възраст, когато човек не мисли до такава степен за здравето си. Предвид натоварената учебна програма на учениците още от най-ранни класове, важно е да се обърне внимание на този проблем. Носенето на толкова тежък и неравно разпределен товар води до изкривяване и болки в гърба на детето. За щастие, на помощ идва ергономичната раница, която може да реши този проблем! Но с какво тя превъзхожда обикновената?


Най-важното за ученическата раница е да бъде удобна. Характерна за ергономичната раница е лумбалната упора, която поддържа гърба на детето изправен и предотвратява гръбначни изкривявания. Коланът, който се закопчава отпред на гърдите, помага и за равномерното разпределение на тежестта. Мекият гръб и дишащата материя са други функционалности, които редуцират прекомерното изпотяване в областта на раменете и гърба и допълнително омекотяват носенето на раницата, за повече комфорт.


Ергономичните раници раници разполагат с най-различни регулации, с които може да се настроят спрямо тялото на човека, който я носи.


Основен признак на ергономичната раница е множеството отделения. Те са важни не само за добрата организация на вещите, но и за по-лесен достъп до тях. Джобовете и отделенията са позиционирани по такъв начин, че да можете да стигнете до всичко необходимо максимално лесно, без много извъртане на тялото. По този начин стойката му ще се запази и ще се предотвратят потенциални проблеми с гърба.


Намирането на добра ергономична раница в днешно време не означава да похарчите цяло състояние. Много марки са посветили времето си в създаване на иновативни и ценово достъпни предложения.


И не забравяйте - винаги носете раницата с две презрамки, на две рамене! :)